Boldan epoksit laadukkaaseen viemärisaneeraukseen

Sukkasujutusmenetelmässä käytettävä epoksihartsi kovettaa huopasukan sileäksi ja kestäväksi pinnoitteeksi. Putkisaneeraukseen valittavalla epoksilla on väliä.

Eri tarkoituksiin käytetään eri ominaisuuksilla varustettuja hartseja. Osa kovettuu nopeammin kuin toiset. Nopeimmat epoksit saadaan lämpökovetettua jopa alle tunnissa, joten ne sopivat myös pikakorjauksiin.

BRAWO®-epoksihartsi sukitussukkien kyllästämiseenBRAWO® epoksihartsi

Vihreä BRAWO® epoksi on liuotinvapaa ja lähes hajuton, joten se sopii kaikkiin putkiremontteihin. Vihreä väri helpottaa epoksin imeyttämistä ja helpottaa saneerauksen lopuksi tehtävää putkistokuvausta. BRAWO® kestää hyvin hankausta ja kemikaaleja ja sen käyttöikä viemäriputkissa on vuosikymmeniä, jopa 50 vuotta.

Boldanin valikoimista löytyy BRAWO®-epokseja kaikkeen sukituskäyttöön:

  • BRAWO® I –pikaepoksi on tarkoitettu lyhyiden putkivetojen saneeraukseen.
  • BRAWO® III on hidas epoksi, jolla saadaan korjattua suuret putket ja pidemmät putkivedot.
  • BRAWO® RR on erikoisnopea epoksi t-linereiden tai haarayhteiden sekä putkenpäiden kyllästämiseen.
  • BRAWO® HT on suunniteltu erityisesti asuintalojen putkiremonttiin.

Kuitusukkien kyllästäminen ja sukitus

Sukitusmenetelmässä linerit kyllästetään epoksilla ennen sujuttamista. Kyllästämiseen käytetään joko käsi- tai sähkökäyttöistä mankelia, riippuen halutusta epoksimäärästä. Tasaisempaa jälkeä tuottavan sähkömankelin käyttö on suositeltavaa, kun kyllästetään suurempia polyesterihuopasukkia. Boldan toimittaa sekä sähkö- että käsimankeleita kaikenkokoisille sukille

Sukituksessa käytetään asennusrumpuja, joiden avulla sujutettava huopasukka saadaan syötettyä putkilinjaan tasaisesti ja tehokkaasti. Asennusrumpuihin voidaan ilma-asennuksen lisäksi kytkeä myös vesi tai höyry, joiden avulla linerit saadaan kovetettua nopeammin. Boldanilta saat myös asennusrummut ja höyrytyslaitteet.